6.12.06

Així és, ...bé era, ... LANZAROTE (aqueotevan?¿)

Situació: Lanzarote i la resta d'Illes Canàries constitueixen un lloc de pas obligat entre Europa, Àfrica i Amèrica. Es troben a una distància de 1.000 Km. de Catalunya i a uns 100 de la costa africana. Al nord de Lanzarote es troben unes petites illes, anomenades Arxipèlag "Chinijo" (petit).
Geografia: Lanzarote és la més oriental i septentrional de les Illes Canàries. Ocupa una superfície de poc més de 800 km2 i el seu relleu majoritàriament pla i poc muntanyós. La altura màxima no arriba als 700 metres sobre el nivell del mar. Es tracta d'una Illa d’origen i fisonomia volcànica.
Història: Els antics pobladors canaris són coneguts genèricament, per guanches. A l'any 1312 el navegant genovès Lancelotoo Malocello arribà a l'Illa, donant-li el seu nom. Al 1402 s'inicià la conquesta de Canàries, començant precisament per Lanzarote, quedant unida malauradament al nostre país veí. L'annexió de Lanzarote es va produir de forma pacífica, encara que la conquesta de tot l’Arxipèlag es va prolongà durant quasi cent anys. Finalment al 2006 rebé la última gran invasió, l’anomenada "Guerra dels 5 dies", tres germanes catalanes amb els seus instints més primaris intentaren canviaren la vida, flora i fauna de la Illa de Lanzarote, antigament una illa plegada de naturalesa, boscos, selves i grans ciutats. Després de que les "papas arruga' con mojo picón" fessin el seu efecte, les tres germanes hagueren de tornar a la seva pàtria.
PD. El Patronat de Turisme de Canàries agraeix profundament la repatriació de les 3 joves colonitzadores, jajaja.

2 comentaris:

llum ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
llum ha dit...

aqueotevan!!!jejejej!!!tornu a escriure el comentari pq l'havia cagada i la gent s'havria mes del que han de saber.preguntes? a l'eli.jajaja!!!!molt bona guillem